İyi Fikirler İçin Mikrohibe Programları Listesi

İyi Fikirler İçin Mikrohibe Programları Listesi

İnsanları yapmak istediklerini yapma hususunda teşvik etmek üzere verilen Helyum Grants isimli burs programına başladım. Bu süreçte aşağıdaki listede bulunan bir takım  mikrohibe programları ile karşılaştım. Listede bulunan tüm tutarlar aksi belirtilmedikçe Dolar cinsinde yer verilmiştir.

Eğer kendi mikrohibe programına başlamaya ilgi duyuyorsan, sana yardımcı olabilecek bir kaç şablon hazırladım.

5x5 Night

http://5x5night.com/

5X5 Night prorgramı ayda bir kez gerçekleşmektedir. Topluluk fikirler üzerinde etkinlikte oylama yapmaktadır. Fikri ileri götürecek ve yeni insanlarla tanışmak üzere seçilmiş içerik oluşturucular 5.000 USD tanımlamaktadır.

Awesome Foundation

http://www.awesomefoundation.org/

Awesome vakfı dünyadaki iyiliği ve güzelliği geliştirmek için tek seferde 1.000 USD veren global bir vakıftır. Her tam özerk bölüm genelde aylık olarak verilen mikrohibeler aracılığıyla projeleri destekler.

Awesome Journalism

Awesome Journalism gazetecilik hikaye projeleri için her ay 1.000 USD hibe vermektedir.

Cache Money Grants

https://cachemoney.xyz/grants/

"Kripto alanında ilginç yeni fikirlerin üstesinden gelmek isteyen bilgisayar korsanları ve/veya sanatçılar" için 5.000 USD lik mikro hibe verilmektedir.

Climate Grants

https://www.climategrants.earth/

Climate Grants iklim değişikliğinin çözümü üzerine çalışan kişilere her ay 1.000 Dolarlık hibe vermektedir.

Echoing Green Fellowship

https://echoinggreen.org/fellowship/

Statükoya meydan okuyan sosyal sektör liderleri için iki yıllık, tam zamanlı bir burs verilmektedir. Esnek bir yardım maaşına ek olarak, bireyler için 80.000 Dolar, ortaklıklar için 90.000 Dolar hibe verilmektedir.

Emergent Ventures

https://www.mercatus.org/emergentventures

Mercatus Center'ın yeni bir burs ve hibe programı olan Emergent Ventures, toplumu anlamlı bir şekilde geliştirmek için yüksek düzeyde ölçeklenebilir, "sıfırdan bire" fikirlerle girişimcileri ve parlak beyinleri desteklemeyi amaçlamkatadır.

Farnsworth Fund

https://farnsworthfund.com/

Farnsworth Fonu, kuzeydoğu Indiana'da yeni fikirleri memnuniyetle karşılayan ve onları daha büyük hayaller kurmaya teşvik eden bir girişimcilik kültürü yaratmak için 1.000 $ hibe sağlamaktadır.

Feather Grants

https://feathergrants.org/

Feather Grants, çeşitli alanlarda pozitif toplam değer yaratan bireylere küçük hibeler (150 $ - 500 $) sağlayan mikro-patronajda bir deneydir.

Gumroad Creators Fund

https://blog.gumroad.com/post/183876075758/introducing-the-first-batch-of-our-creators-fund

Yıl boyunca, Gumroad, çeşitli yaratıcılara ve yaratıcı projelere 50.000 doların üzerinde (kârlarının %10'u) tahsis edecek. Her bir "hibe" 500 ila 5.000 ABD Doları arasında olacaktır.

Indie Fund

http://indie-fund.com/

Indie Fund, bağımsız geliştiricilerin finansal olarak bağımsız olmalarına ve finansal olarak bağımsız kalmalarına yardımcı olarak oyunların bir araç olarak büyümesini desteklemeyi amaçlar.

Macktez Summer Stipend

https://www.macktez.com/stipend/

Macktez Summer Stipend, yaratıcı insanları kişisel projelerini sürdürmeye ve tamamlamaya teşvik etmek için 1.000 dolarlık bir kalkınma hibesidir.

Mitzvoters

https://www.mitzvoters.org/

Mitzvoters, "gelişmek istediğimiz şey hakkında oy vermek" için 500 $ hibe vermek için 50 $/ay toplu bağıştan yararlanan bir gruptur.

Nagarathna Memorial Grant

https://thejeshgn.com/projects/nagarathna-memorial-grant/

1.100 USD ye kadar hibe verilmektedir.

Native Cultures Fund

https://www.hafoundation.org/Grantseekers/Native-Cultures-Fund

Kaliforniya yerel kültürünü, sanatını, bilgi sistemlerini ve yaşam biçimlerini destekleyen projeler için 1.000 - 10.000 ABD Dolar hibe verilmektedir.

NLNet Foundation

https://nlnet.nl/propose/

Bağımsız araştırmacılar ve geliştiriciler tarafından sunulan açık kaynaklı projeler 5.000 Dolardan 50.000 Dolara kadar hibe verilmektedir. NLnet ayrıca standartlar çabalarını da finanse eder. Açık lisanslar altında yazılım, donanım ve içeriğin serbest bırakılması ve mümkün olduğunda açık standartların uygulanması, projelerin hibe almaya hak kazanabilmesi için çapraz gerekliliklerdir.

Open Humans Project Grant

https://www.openhumans.org/grants/

Open Humans ekosisteminin büyümesine yardımcı olan insan veri projeleri (örn. genetik, aktivite veya sosyal medya verileri) için 5.000 ABD Doları hibe verilmektedir.

Pandemonium Capital

https://www.pandemonium.capital/

“Kaotik Birşey” yapmak isteyenler için 150 Dolara kadar mikrohibe verilmektedir.

Pollination Project

https://thepollinationproject.org/

Pollination Project, dünyaya fayda sağlamak isteyen sosyal değişim liderlerine (hem bireyler hem de ücretli personeli olmayan topluluk grupları) günlük olarak tohum hibeleri vermektedir. Başlangıç hibesi 1.000 Dolardır. Başarılı hibe sahipleri, 5.000 ABD Dolarına kadar ek hibe almaya yeterlilik kazanırlar.

Primer Grants

https://www.withprimer.com/blog/introducing-primer-grants

Primer Grants tüm dünyadaki çocukların iddalı projeleri için öğrenci başına 500 Dolar hibe vermektedir.

Project Cover

http://projectcover.org/

Cover, azimli insanlara küçük (500 $) hediyeler veren kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Görevleri, harika şeyler başarmak için çok çalışanlar için bilgiye, ağlara ve fırsatlara erişimi genişletmektir. Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları ve ABD’de yerleşik yabancılarla sınırlıdır.

Prototype Fund

https://prototypefund.de

Prototip Fonu, Almanya Açık Bilgi Vakfı ile Alman Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı arasındaki bir işbirliğidir. Açık kaynak projeniz için 47.500 Euro’ ya kadar kazanabilirsiniz. Bu hibe yalnızca Almanya'da yaşayan kişiler için geçerlidir, ancak herhangi bir pasaportla kullanılabilir.

Puffin Foundation

http://www.puffinfoundation.org/grants-info.html

Türleri ve/veya sosyal felsefeleri nedeniyle çalışmaları yayınlanmakta zorluk çekebilecek yeni ortaya çıkan sanatçılar için 2.500 dolara kadar hibe verilmektedir.

Science Debate

https://sciencedebate.org/minigrants.html

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki topluluk organizatörleri ve bilim politikası savunucuları için, özellikle seçim adayları tarafından bilim politikasının tartışılmasını teşvik etmek için çabaları organize edenler ve insanların seferber edilmesini koordine edenler için 1.000- 3.000 $ "mini hibeler". Science Debate, tarafsız bir organizasyondur.

SciFounders

https://scifounders.com/

SciFounder Bursu, "harika fikirleri olan, kariyerlerinin başındaki bilim insanlarını kendi şirketlerine başlamaya teşvik etmek için tasarlanmıştır. Bir yıl boyunca düzenli çalışma saatleri şeklinde 400.000 $'lık bir başlangıç yatırımı ve mentorluk alacaksınız."

Sisters of Perpetual Indulgence

https://www.thesisters.org/grants

Yetersiz hizmet verilen topluluklara doğrudan hizmet sağlayan yetersiz finanse edilen, küçük organizasyonları ve projeleri desteklemek için 250-1000 $ arası hibeler. Destekledikleri projeler, topluluklarımız içinde sağlık, neşe, hoşgörü ve çeşitliliği teşvik eden ve LGBTQ+ topluluğunu destekleyen ilerici taban projeleri olma eğilimindedir.

Thiel Fellowship

https://thielfellowship.org/

Yeni şeyler inşa etmek isteyen gençler için iki yılda 100.000 dolar hibe verilmektedir. Thiel Fellows, Thiel Vakfı'nın kurucuları, yatırımcıları ve bilim adamlarından oluşan ağından 100.000 dolarlık bir hibe ve destek almak için üniversiteyi atlamakta veya bırakmaktadır.

Unitary Fund

http://unitary.fund/

Açık kaynaklı kuantum hesaplama projeniz için 4.000 $ kazanın.

Inactive microgrant programs

Bildiğim kadarıyla, bu hibe programları artık aktif değil, ancak bunları vaka çalışmaları olarak okumak yararlı olabilir.

-Abe's $100 Mikrohibe

-ACX Grants - Scott Alexander minimum evrak işiyle yapılan araştırma ve projeler içim 1,5 Milyon Dolar hibe verdi

-AI Grant

-Uncharted Journalism Fund (see retrospective)

Önereceğiniz başka bir hibe programınız var mı?

Bir çekme isteği veya sorunu açın ve buraya ekleyin! Liste alfabetik olarak sıralanmıştır. Onlar hakkında duyduğumda daha fazla program ekleyeceğim.

GitHub kullanmıyorsanız, @nayafia önerinizi tweet atın veya bana bir satır bırakın, ben de bu listeye ekleyeyim.

Lisans

Bu liste, Creative Commons CC0 1.0 Lisansı altında oluşturulabilecek en mütevazi listedir. Bu listeyi atıf yapmadan, ticari veya ticari olmayan herhangi bir amaçla kullanmakta özgürsünüz. 

Bu yazı Sosyal Garaj Gönüllü Çevirmen Ağı tarafından aşağıdaki bağlantıdan Türkçe'ye kazandırılmıştır.

https://heliumgrant.org/ 

Yorumlar

Bu makaleye henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum Ekle

Sosyal Garaj Dünya'nın Tüm Seslerine ve Renklerine Açıktır

Tüm Soru Görüş ve Önerileriniz İçin Bize Ulaşabilirsiniz.
Bize Ulaşın