E-öğrenme İçeriği Oluşturmadaki Üç Zorluk ve Bunların Üstesinden Gelme Yolları

E-öğrenme İçeriği Oluşturmadaki Üç Zorluk ve Bunların Üstesinden Gelme Yolları

E-öğrenme dünyası sürekli gelişiyor ve beraberinde yeni zorluklar (ve fırsatlar) getiriyor. Bu makalede, e-öğrenme kursunuzu oluştururken ortaya çıkabilecek en yaygın zorluklardan bazılarına göz atacağız ve size bunların üstesinden gelmek için tam olarak ne yapmanız gerektiğini göstereceğiz.

Son yıllarda, e-öğrenme, çalışanları işyerinde işe almanın, eğitmenin ve becerilerini geliştirmenin en etkili yollarından biri haline geldi. E-öğrenme daha uygun maliyetli, eğitimi ölçeklemeye ve daha fazla kişiye eriştirmeye katkı sağlayan, çevresel sürdürülebilirliğe katkısı yüksek bir yöntem. Ancak tüm faydalarına rağmen, e-öğrenme içeriği oluşturma zorlukları içinde barındırıyor. Özellikle ilk kez bir e-öğrenme kursu oluşturuyorsanız, süreçte doğal olarak ortaya çıkacak bazı ortak engeller var. Bu yazıda bu zorlukları ve bunların üstesinden gelmeyi ele alacağız.

Zorluk 1: Belirsiz öğrenme hedefleri

Açık öğrenme hedefleri belirlemek, e-öğrenme içeriği oluşturma sürecinin sorunsuz ilerlemesini sağlamak için ilk adımdır. Öğrenme hedefleri, eğitim modülleri ve öğrenme değerlendirmeleri oluşturmak için yön sağlayan şeydir. Ayrıca kursa başlamadan önce öğrencilerin beklentilerini belirlemek için de yararlıdır. Öğrenme hedefleriniz net değilse, oluşturduğunuz e-öğrenme kursunun etkinliğini takip etmek daha zordur. Ayrıca, net öğrenme hedefleri olmadan kuruluşunuz eğitimin işletmenin genel planlarına nasıl katkıda bulunduğunu değerlendiremez.

Çözüm: Öğrenme hedeflerini baştan belirleyin

Açık öğrenme hedefleri, herkesin e-öğrenme kursunun neyi başarması gerektiği konusunda hemfikir olmasını sağlar. Öğrenme hedeflerini belirlerken, içeriğin konusunun kuruluşun iş hedefleriyle yakından uyumlu olduğundan emin olun. Ek olarak, öğrenme hedefleri eyleme geçirilebilir olmalı ve öğrencilere yeni bilgilerle ne yapabileceklerini söylemelidir (sadece bilmelerini veya anlamalarını değil). 

Zorluk 2: Sınırlı süre

Zaman hayatınızda ve işinizde değerli bir metadır. Doğru araçları ve süreçleri kullanmazsanız, e-öğrenme içeriği geliştirmek hızla zaman alan bir iş haline gelebilir. Öğrenme ihtiyaçlarını belirlemek, öğrenme içeriğini oluşturmak, içeriği bir e-öğrenme kursuna veya kaynağına dönüştürmek, değerlendirmeleri ayarlamak, kursu test etmek, vb. şeklinde uzayıp giden bir listeniz vardır. Kuruluşlar için, kurumsal eğitime harcadıkları zamanın (ve paranın) maksimum yatırım getirisi için optimize edilmesini sağlamak önemlidir.

Çözüm: Kullanımı kolay bir geliştirme aracı seçin

E-öğrenme içeriği oluşturma sürecinizde zamandan tasarruf etmeye başlamanın en kolay yollarından biri, basit ve sezgisel bir yazma aracı bulmaktır. Quiz, soru-cevap, bulmaca gibi öğrencilerin ilgilerinin dağılmasını önleyecek etkileşimli araçlar bulun ve eğitim modülünüze dahil edin. 

Zorluk 3: Çok fazla içerik

E-öğrenme kursunuzla hangi konulara odaklanacağınızı seçmek, üstesinden gelinmesi gereken en önemli zorluklardan biri olabilir. Kuruluşunuzun öğrenme ihtiyaçlarını belirledikten sonra, e-öğrenme içeriğinizle ele almak isteyeceğiniz uzun bir konu listesi bulmak zor olmayacaktır. Ek olarak, içerik oluşturma sürecinde başkalarıyla işbirliği yapıyorsanız, muhtemelen fikirlerinin de dahil edildiğini görmek isteyeceklerdir. Ancak, aşırı bilgi yüklü bir e-öğrenme kursu etkili olmayacaktır. Öğrenciler çok fazla yeni bilgi ile karşılaştıklarında kendilerini kapatma eğilimindedirler. Ayrıca, öğrencilerin ilgisini kaybedeceği için daha uzun eğitim modüllerinin tamamlanma olasılığı daha düşüktür.

Çözüm: Mikro öğrenme kursları oluşturun

Yapmanız gereken ilk şey, öğrencileriniz için hangi bilgilerin en alakalı olduğunu belirlemektir. Bunu, kuruluşunuzda kapsamlı bir eğitim ihtiyaç analizi yaparak yapabilirsiniz. Bu, çalışanlarınızı zaten bildikleri bilgiler konusunda eğitmemenize yardımcı olur (bu da daha düşük katılıma neden olabilir). İlgili konular belirlendikten sonra, kısa ve konuya özel e-öğrenme içeriği oluşturmak için mikro öğrenme yaklaşımını benimseyin. 

Bu yazı, www.easygenerator.com sitesinden çevrilmiştir. 

Yorumlar

Bu makaleye henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum Ekle

Sosyal Garaj Dünya'nın Tüm Seslerine ve Renklerine Açıktır

Tüm Soru Görüş ve Önerileriniz İçin Bize Ulaşabilirsiniz.
Bize Ulaşın