Bir Karma Öğretim Modeli OIan A La Carte Model Nedir?

Bir Karma Öğretim Modeli OIan A La Carte Model Nedir?

A La Carte Model Nedir?

A La Carte modeli, yüz yüze eğitimi, öğrencinin ilgi alanlarına veya ihtiyaçlarına göre seçtiği seçmeli bir çevrimiçi kursla birleştirir. Bu şekilde, bir eğitmen, öğrencilerin motivasyonlarını artırmak ve nihayetinde öğrenme yollarını kişiselleştirmek için seçebilecekleri çalışma kaynakları yelpazesini genişletebilir.

A La Carte model, öğrencilerin temel müfredata ek olarak çevrimiçi bir ders almalarını sağlayan ve programlarına göre daha fazla esneklik olıuşturan karma bir öğrenme yaklaşımıdır. 

A La Carte model, çalışanlara zaman ve emek tasarrufu sağlar. Bu model hem eğitim hem de kurumsal ortamda popülerlik kazanmaktadır, çünkü öğrencilere zaman planlarını ve eğitim aldıkları yerleri belirleme fırsatı verir.

A La Carte Modelin Faydaları Nelerdir?

a) Kişiselleştirilmiş öğrenme yolları sunar.

Öğrenciler, kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu üstlenerek, konuyla daha fazla ilgilenmelerini sağlayarak güçlendirilebilir. Eğitmenler daha sonra yüz yüze veya çevrimiçi şekilde öğrencilere bire bir destek sağlayabilir.

b) Herkese kendi hızında öğrenim şansı verir.

Belirli konularda fazladan zaman ayırması gereken öğrenciler bu modelde daha etkili bir şekilde öğrenir.

c) Daha az kaynakla daha fazla çalışanı eğitmenizi sağlar. 

Çoğu öğrenme ve gelişim departmanında olduğu gibi, eğitim kaynaklarınız muhtemelen sınırlıdır. Dijital işlerin doğası gereği, A La Carte model daha az kaynakla daha fazla öğrenciye ulaşmanızı sağlar.

d) Öğrenci kendi zamanını etkili bir şekilde programlayabilir.

Öğrenme öğrencinin zaman programına uyar. Öğrenciler diledikler her yerde, İşe giderken veya kendi evlerinin konforunda öğrenimlerine devam edebilir. 

e) Daha ilgi çekici ve etkileşimlidir.

E-öğrenme, etkili bir tasarımla geleneksel öğrenmeden daha eğlencelidir ve çalışanlar bunu yaparken hem eğlenip hem öğrenebilir. 

 A La Carte Modelin Sınırları Nelerdir?

A La Carte e-öğrenim kursları kütüphanesi oluşturmak veya sağlamak kararlılık, emek, zaman ve maliyet ister. Zaman içinde çevrimiçi öğrenme katalogunuz oluştuğunda ve yüz yüze eğitimlerdeki maliyetleriniz azaldığında ilk başta A La Carte modele ayırdığını maliyetlerin dengelendiğini, hatta verimlilik artışı sağladığınızı göreceksiniz.

Bu yazı, Easy Generator sitesinden Sosyal Garaj Dönüşüm Öncüsü Abdullah OSKAY tarafından "Resmi olmayan çeviri resmiden üstündür. (Informal over formal)" ilkesiyle Türkçe'ye kazandırılmıştır.

Yorumlar

Bu makaleye henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum Ekle

Sosyal Garaj Dünya'nın Tüm Seslerine ve Renklerine Açıktır

Tüm Soru Görüş ve Önerileriniz İçin Bize Ulaşabilirsiniz.
Bize Ulaşın