2022'de Takip Edilecek En İyi 15 E-Öğrenme Öncüsü

2022'de Takip Edilecek En İyi 15 E-Öğrenme Öncüsü

E-öğrenme, son yıllarda hem akademik hem de iş dünyasının kritik bir parçası haline geldi. E-öğrenme dünyasında önde gelen profesyoneller var. Bu makale sizi e-öğrenme dünyasındaki en iyi 15 düşünce lideriyle tanıştıracak.

Küresel e-öğrenme pazarı, 2019'da kabaca 101 milyar ABD doları, Öğrenme yönetim sistemleri (LMS) pazarı ise aynı dönemde yaklaşık 18 milyar ABD doları pazar büyüklüğüne ulaştı. 2026 yılına kadar, küresel e-öğrenme pazarının 370 milyar ABD dolarının üzerine çıkması bekleniyor (Statista, 2020). Şüphesiz, e-öğrenme sektörü patlama yaşıyor.

E-öğrenme dünyasında etkili olan birkaç profesyonel var. Onlar olmadan, e-öğrenme bugün olduğu kadar harika olmazdı. Aşağıda, e-öğrenme dünyasındaki 15 düşünce lideri bulunmakta

Aaron Silvers

Aaron Silvers, Elsevier'e sağlık piyasası öğrenme analitiği olarak 2017'de katıldı. E-öğrenme dünyasında evrim odaklı bir lider. Silvers, xAPI standardı ile Öğrenme Kayıt Sistemleri - LRS sektörünün en etkili temsilcilerinden biridir.

Aaron, öğrenme teknolojisi ve veri analitiği konusundaki uzmanlığının yanı sıra öğrenme, işbirliği ve topluluk oluşturma konularında tutkulu bir savunucudur.

Aaron, SCORM ve öğrenme ekosistemi sektörlerine katkıda bulunan birden fazla yayına sahiptir.

Cathy Moore

Dünyaca ünlü bir öğretim tasarımcısı ve sunucusu olarak Cathy Moore, dünyayı sıkıcı ve alakasız kurumsal eğitimden kurtarmaya kendini adamıştır. Blogu, stratejik eğitim tasarımı içgörüleriyle doludur ve dünya çapında 15.000'den fazla aboneye sahiptir. 

Cathy’nin Map It: The Hands-On Guide to Strategic Training Design adlı kitabı 2017'de yayınlandı. Cathy’nin ihtiyaç analizi ve tasarım açısından zengin öğrenme çözümleri için görsel bir teknik olan "eylem haritalama" modeli bulunmaktadır. Cathy'nin tasarım ve tavsiyeleri, Amazon, Ikea ve Microsoft dahil olmak üzere dünya çapında birçok şirket tarafından kullanılmaktadır.

Conrad Gottfredson

Dr. Conrad Gottfredson, organizasyonel öğrenmede 30 yılı aşkın deneyime sahip başarılı bir yazar ve konuşmacıdır. Aynı zamanda The 5 Moments of Need'in Kurucu Ortağı ve Baş Öğrenme Stratejistidir.

Öğrenme ekosistemlerini optimize etme konusunda kapsamlı deneyime sahiptir. Gottfredson, çeşitli dağıtım sistemleri, stratejiler, hedef kitleler ve ortamlarda yüzlerce öğrenme ve performans çözümü geliştirmiş ve yönetmiştir. 

Ek olarak, Dr. Gottfredson, işbirliğine dayalı danışmanlık stilini kullanarak kuruluşlar için kaynak kısıtlı bağlamlarda önemli maliyetlerden tasarruf sağlayabilecek basit ve pratik çözümler geliştirmiştir. 

David Kelly

David Kelly, öğrenme işlevlerini, uygulamalı eğitimi ve performans iyileştirmeyi yönetme konusunda uzmanlığa sahip tanınmış bir küratör, konuşmacı ve yazardır.

Öğrenme ve performans danışmanı ve eğitim direktörü olarak yirmi yılı aşkın deneyime sahiptir. Şu anda, en eski e-öğrenme uzmanları topluluklarından biri olan The eLearning Guild'in İcra Kurulu Başkanıdır.

Kelly; eğitim, öğretim, öğrenim ve kurumsal performansı geliştirmek için AR/VR gibi niş teknolojileri kullanmakla özellikle ilgilenmektedir. Özellikle öğrenme ve performans profesyonellerine yönelik konferanslar ve etkinliklerle ilgili olarak küratörlük çabalarıyla tanınmaktadır.

CEO rolünün yanı sıra David, öğrenme ve küratörlük hakkında içgörüleri paylaşmak için popüler bir blog ve Twitter hesabı yönetiyor.

Dr. Jane Bozarth

Dr. Jane Bozarth, uluslararası etkinliklerde canlı ve sanal olarak sunum yapan değerli bir konferans konuşmacısıdır. E-öğrenme, öğretim tasarımı ve çalışan gelişimi konularında uzmandır. Bozarth’ın geliştirdiği yüksek sesle çalışma modeli, hem çalışanlar hem de işverenler için yeni öğrenme fırsatları sağlamıştır. 

2018'den beri The eLearning Guild'de Araştırma Direktörü olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda, Social Media for Trainers ve E-Learning Solutions on a Shoestring de dahil olmak üzere birçok kitabın yazarıdır.

Dr. Jane Bozarth Twitter'da, Learning Solutions Magazine'de ve kişisel blogunda aktiftir. E-öğrenme stratejileri ve gelecek trendlerine bakış açılarını öğrenmek için kendisini takip edebilirsiniz.

Julian Stodd

Julian Stodd, liderlik, öğrenme ve kültür konularında uzmanlaşmış tanınmış bir yazar, araştırmacı ve sosyal öğrenme bilimcisidir. 2016 yılında Learning Performance Institute 'Colin Corder Öğrenim Hizmetleri Ödülü'nü kazandı. Ayrıca 2014 yılında kurumların sosyal medya çağında gelişmesine yardımcı olma” hedefiyle Sea Salt Learning'i kurdu.

Julian, 14 kitap ve 2.000'den fazla blog yazısı ve makale yazmıştır. Daha iyi bilinen yayınları arasında, Sosyal Liderlik ve Sosyal Çağ üzerine benzersiz bakış açıları sunan The Social Leadership Handbook bulunmaktadır.

Julian, öğrenme blogunda, "Bu blog benim kendi yolculuğumun bir parçası ve fikirleri bu ruhla paylaşıyorum. Amacım doğru olduğuna inandığım fikirleri yaymak için değil, fikirlerimi daha iyi hale getirmeme yardımcı olmak için." diyor. Sosyal öğrenme dünyasına zengin parlak fikirlerle katkıda bulunabilecek özgün ve eleştirel bir düşünürdür.

Karl Kapp

Karl Kapp, Bloomsburg Üniversitesi'nde profesör ve “The Learning and Development Mentor Academy”nin kurucusudur. Etkileşimli öğrenme ve oyunlaştırmaya güçlü bir şekilde odaklanan, öğrenme ve e-öğrenme konusunda uzmandır.

Öğrenmede uygulayıcılar, öğrenciler ve diğer akademisyenlerle yazma, danışmanlık ve koçluk yoluyla düşünce ve bakış açılarını paylaşmaya kendini adamıştır.

Ek olarak, Profesör Kapp, The Gamification of Learning and Instruction Fieldbook: Ideas into Practice dahil olmak üzere birçok şaheser yayınlamıştır. Çalışmalarında dünyaya “Oyunlaştırma-Gamification”ın öğrenme için güçlü bir araç olduğunu göstermiştir.

Profesör Kapp ayrıca Twitter'ında ve websitesinde kapsamlı bir şekilde öğrenme için oyunlaştırmayı ele alıyor.

Kasper Spiro

Kasper Spiro, Easygenerator'ın kurucu ortağı ve Baş Öğrenme Stratejisti. Kasper, otuz yılı aşkın bir süredir e-öğrenme endüstrisinde aktif olarak yer almaktadır. Öğretim, ders kitapları yazma, e-öğrenme oluşturma, bilgi yönetim sistemleri, kullanıcı performans destek sistemleri ve e-öğrenme sistemleri dahil olmak üzere e-öğrenmenin çeşitli alanlarında liderdir.

Aynı zamanda, "herkesin bilgileri yakalamasını ve paylaşmasını kolaylaştırmak" misyonuyla, e-öğrenme konusundaki bilgisini ve bakış açısını sık sık paylaşan parlak bir blog yazarıdır.

Laura Overton

Laura Overton, e-öğrenme sektöründe uluslararası bir konuşmacı, yazar ve kolaylaştırıcıdır.

2004 yılından bu yana, öğrenme inovasyonu konusuyla ilgilenmektedir. 70'den fazla araştırma raporu ve 300'den fazla makale yayınlamış ve “Towards Maturity - Olgunluğa Doğru” adlı bir araştırma organizasyonuna öncülük etmiştir. 

Laura, gelişmekte olan öğrenen liderlerin işyerinde iş değeri sunmaya daha güçlü, daha akıllı ve daha hazırlıklı olmalarını desteklemeye adanmış bir kuruluş olan Emerging Stronger'ın kurucusu olarak girişimci bir ruha sahiptir. Dünya çapındaki konferanslarda düzenli olarak konuşmacı olarak yer almakta ve öğrenme inovasyonu bulgularını paylaşmaktadır. 

Lori Niles-Hofmann

Lori Niles-Hofmann, öğrenme ve gelişim alanında 25 yılı aşkın deneyime sahip Kıdemli Öğrenme Stratejistidir. Lori, büyük ölçekli, dijital öğrenme dönüşümlerinde uzmanlaşmıştır. Kuruluşların değişimin belirsizliğinde gezinmelerine yardımcı olma konusunda oldukça tutkulu.

Öğrenme ve Gelişim ekiplerinin kurumlardaki eğitim süreçlerindeki destekleyici rolü yerine stratejik sürükleyicisi olmasını sağlayabilecek veri tabanlı metodolojiler ve çerçeveler geliştirmiştir.

Kıdemli Öğrenme Stratejisti ve konuşmacılığına ek olarak, Lori, daha etkili ve hızlı öğretim tasarımı kararları almak için verilerin nasıl kullanılacağına ilişkin profesyoneller için bir el kitabı olan Data-Driven Learning Design'ın yazarıdır.

Ayrıca, hikaye anlatımı yoluyla dijital öğrenme hakkında değerli düşüncelerini paylaştığı kişisel blogunda da oldukça aktiftir.

Matt Ash

Matt Ash, Birleşik Krallık'ta çok sayıda ödül kazanmış yaratıcı iletişim ajansı  Media Zoo'da Öğrenme ve Performans Direktörüdür.

E-öğrenme konusundaki bakış açıları son derece yenilikçidir. LinkedIn'de öğrenme ve gelişim hakkında bir makalesinde e-öğrenme dünyasına yönelik yaratıcı görüşlerini paylaşmıştır. 

Megan Torrance

Megan Torrance, Torrance Learning'in CEO'su ve e-öğrenme, web yayını ve çevrimiçi eğitim tasarımı ve sunumunda uzmandır. Megan, süreçleri optimize etme, değişiklikleri uygulama ve çalışanlar için öğrenme fırsatları sağlama konusunda yirmi yıldan fazla deneyime sahiptir.

Aynı zamanda, öğrenme ve gelişim profesyonellerine proje yönetimi yöntemleri sağlayan bir kitap olan Agile for Instructional Designers'ın da yazarıdır. Ayrıca Megan, 20221'de veriye dayalı öğrenmeyi, öğrenme sektöründe xAPI'nin benimsenmesini ve kadınların öğrenme ve gelişimdeki rolünü tartıştığı bir podcaste öncülük etmiştir. 

Nick Shackleton-Jones

Nick Shackleton-Jones, kurumsal öğrenme sektöründe 20 yılı aşkın deneyime sahip devrim niteliğinde bir düşünce lideri, yazar ve konferans konuşmacısıdır. Aynı zamanda Shackleton Consulting'in kurucusu ve CEO'sudur.

Amacı Ar-Ge'yi pratik olarak geliştirmek olan liderlerden biridir.  How People Learn kitabında, öğrenme ve geliştirme profesyonellerini, kullanıcı merkezli bir şekilde etkili eğitim programları ve öğrenme deneyimleri oluşturmaya yönelik 5Di yaklaşımıyla tanıştırıyor.

İnsan geliştirme stratejisi, yenilik ve öğrenme içeriği için birçok ödül kazandı. Özellikle Nick, 2017'de Öğrenme Endüstrisine Hizmetler için Öğrenme ve Performans Enstitüsü'nün de kazananı oldu.

Nigel Paine

Nigel Paine, yirmi yılı aşkın tecrübesiyle kurumsal öğrenimde değişim odaklı bir liderdir. Öğrenme teknolojisi, organizasyonel gelişim, liderlik ve yaratıcılık yoluyla insan potansiyelini artırmaya odaklanan öğrenme yazılımı ve multi-medya materyalleri geliştirmiştir.

Daha önce BBC'de Ar-Ge operasyonunun Başkanı olarak görev yapmıştır. BBC'den ayrıldıktan sonra, öğrenme, yenilikçilik ve değer temelli liderliği teşvik ederek etkili işyerleri geliştirmeye odaklanan bir şirket kurmuştur. 

Nigel, liderlik, öğrenme ve teknolojiye odaklanan uluslararası yayınlar için 8 kitap, 100'den fazla makale yazmıştır. 

Ayrıca konferanslarda ve Learn Now TV'de düzenli olarak konuşan tanınmış bir sunucudur. Çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sayfasını inceleyebilirsiniz.

Dr. Will Thalheimer

Dr. Will Thalheimer, öğrenme ve gelişim alanında etkili bir yazar, konuşmacı, danışman ve yenilikçi düşünürdür. 2021'de TiER1 Performance'a Müdür olarak katıldı.

Dr. Thalheimer, 25 yılı aşkın bir süredir öğrenme ve gelişim alanında çalışmaktadır. Kuruluşların nasıl işlediğine, işletmelerin nasıl çalıştığına ve günümüzün hızlı tempolu ekosistemlerinde insanların nasıl gelişebileceğine dair raporlar yayınlamaktadır. 

Bu yazı, Easy Generator sitesinden Sosyal Garaj Dönüşüm Öncüsü Abdullah OSKAY tarafından "Resmi olmayan çeviri resmiden üstündür. (Informal over formal)" ilkesiyle Türkçe'ye kazandırılmıştır.

Yorumlar

Bu makaleye henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum Ekle

Sosyal Garaj Dünya'nın Tüm Seslerine ve Renklerine Açıktır

Tüm Soru Görüş ve Önerileriniz İçin Bize Ulaşabilirsiniz.
Bize Ulaşın